ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΜΑΣ

 

Σχεδόν καθημερινά πλέον υπάρχουν υπερβάσεις στις τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, όπως καταγράφονται από το σταθμό μέτρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χθες είχαμε μέσο όρο 63 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και μέγιστο 823(!!!), ενώ σήμερα και μέχρι τη στιγμή που γράφεται το δελτίο τύπου έχουμε μέσο όρο 55 και μέγιστο 301.

Είναι φανερό ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Κανείς δε μας λέει γιατί παρατηρούνται αυτές οι υπερβάσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να οφείλονται στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Προφανώς πρόκειται για κάποια μεγάλη πηγή ρύπανσης.

Όμως, Υπουργείο, Περιφέρεια και Νομαρχία επιδεικνύουν αδιαφορία. Ακόμα δεν έχουν καθοριστεί οι τιμές επιφυλακής και συναγερμού, λες και πρόκειται για επίλυση μαθηματικού προβλήματος ιδιαίτερης δυσκολίας.

Οι πολίτες θέλουν να ξέρουν τι αναπνέουν και για το λόγο αυτό ζητάμε τη σύνδεση «ον λάιν» των σταθμών μέτρησης της Νομαρχίας και της ΔΕΥΑΜΒ. Θέλους επίσης να ξέρουν ποιός επιβαρύνει τον αέρα τους;

Υπάρχει πολιτική;