ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Έγινε γνωστό ότι ο Δήμος Βόλου προτίθεται να τοποθετήσει 164 διαφημιστικές πινακίδες μεγάλων διαστάσεων (1,5χ2,0 μέτρα) σε πολλά σημεία της πόλης. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα δάσος πινακίδων που θα προσβάλουν την ήδη υποβαθμισμένη αισθητική της πόλης και θα εμποδίζουν την ορατότητα οδηγών και πεζών.

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή εποχή της ηλεκτρονικής, υπάρχουν πλέον πολλοί δόκιμοι και αποτελεσματικοί τρόποι διαφήμισης. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας όμως έχει διαπιστώσει την ανάγκη για δημιουργία χώρων που όσοι θέλουν να διαφημιστούν, με τον παραδοσιακό τρόπο, να μπορούν. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με τις τεράστιες αυτές πινακίδες που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν. Δεν είμαστε αντίθετοι με την τοποθέτηση των γνωστών διαφημιστικών πινακίδων που ήδη υπάρχουν στην πόλη, σε πολύ λίγα σημεία όμως. Αυτές μπορούν να πυκνώσουν και να εξυπηρετούν τις όποιες ανάγκες. Αυτό ίσως απαλλάξει την πόλη μας από τις αντιαισθητικές παράνομες και προσβλητικές για τους πολίτες αφίσες που κοσμούν τις κολώνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ είτε με τα τσίρκο, είτε για μουσικές εκδηλώσεις, είτε και από τον ίδιο το Δήμο Βόλου. Νομίζουμε λοιπόν ότι μετά την τοποθέτηση των διαφημιστικών χώρων, που προαναφέραμε, θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις για όσους ρυπαίνουν με αφίσες την πόλη.

Σε κάθε περίπτωση η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία είναι αντίθετη με τις γιγάντιες πινακίδες που προτίθεται να τοποθετήσει η Δημοτική Αρχή Βόλου.