ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΜΑ ΠΟΙΑ ΜΑΝΤΡΑ

Στο Δήμο Ιωλκού, στη συμβολή των οδών Άλλης Μεριάς και Εθνικού Δρόμου Βόλου-Πορταριάς, υπάρχει μια μάντρα οικοδομικών υλικών που αποτελεί ντροπή και όνειδος για την αισθητική και τον τουρισμό της περιοχής μας.

Η μάντρα αυτή δημιουργήθηκε αρχικά σε ένα, αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας, οικόπεδο, του Δήμου Ιωλκού, το οποίο επεκτάθηκε με παράνομα μπαζώματα και στη συνέχεια η ίδια μάντρα επεκτάθηκε, ομοίως, εκτός του οικοπέδου σε παρακείμενο χώρο, όπου εναποτίθενται χύδην οικοδομικά υλικά.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Δήμος Ιωλκού αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα θα φρόντιζε, εδώ και καιρό, να μετακομίσει η μάντρα αυτή σε άλλο χώρο, νόμιμο και εκτός της κοινής θέας. Αυτό όμως όχι μόνο δεν έχει συμβεί, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, αλλά άρχισε να επεκτείνεται με παράνομες εκχωματώσεις και στην απέναντι πλευρά του δρόμου!

Δεν έφτανε όμως αυτό, αλλά πριν λίγες μέρες η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας διαπίστωσε ότι άρχισαν να γίνονται οικοδομικές εργασίες που ενδεχόμενα θα αρχίσουν να μονιμοποιούν μια απαράδεκτη, κατά κοινή διαπίστωση, κατάσταση. Το γεγονός αυτό κατήγγειλε στις 7 Ιανουαρίου 2010 στην Αντινομάρχη Περιβάλλοντος κα Οικονόμου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση και στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. Το Γραφείο Αστυνόμευσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας μας πληροφόρησε στις 12 Ιανουαρίου 2010 ότι πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε η απόπειρα ανέγερσης δύο τοιχίων «από το Δήμο Ιωλκού, στα πλαίσια διαμόρφωσης χώρων Δημοτικής έκτασης». Ζητήθηκε επίσης αυτοψία από την Πολεοδομία της Νομαρχίας, για να διαπιστωθεί η «το νόμιμο των εργασιών» και από το Α.Τ. Περιφέρειας Βόλου «τη συνέχιση των ελέγχων».

Επιθυμούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για τις άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας και θα ευχόμασταν με την ίδια αποτελεσματικότητα να ενεργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως όμως διαπιστώσαμε, όχι μόνο δεν σταμάτησαν οι εργασίες, αλλά αντίθετα έπεσαν «μπετά», στο συγκεκριμένο σημείο.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας ζητάει από το Δήμο Ιωλκού, ο οποίος είχε την υποχρέωση (το ίδιο και οι κάτοικοι της περιοχής) να εποπτεύει και να περιφρουρεί την αισθητική και τη νομιμότητα στην περιοχή του, την άμεση απομάκρυνση της μάντρας των οικοδομικών υλικών και τη διάθεση άλλου χώρου για την μετεγκατάστασή της. Ο χώρος αυτός να εξωραϊστεί άμεσα και να αποτελέσει χώρο καλαισθησίας αντί μνημείο ασχήμιας. Ζητάει δε από τις Αρχές να ενεργήσουν τα νόμιμα, με βάση τις διαπιστώσεις τους.