ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας απέστειλε επιστολή στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) σχετικά με το πρόβλημα της ανακύκλωσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 

Το διάστημα που μας πέρασε και εξαιτίας του τελευταίου εργολάβου, υπήρξε δυσφήμιση του προγράμματος ανακύκλωσης στο νομό μας. Η πλημμελής αποκομιδή των υλικών, που με μεγάλη συνέπεια εναπόθεταν οι πολίτες στους κάδους, ήταν συνεχής.

Ήδη από την αρχή που ανέλαβε ο τελευταίος εργολάβος, υπήρξαν προβλήματα και αντίστοιχες, δικαιολογημένες, διαμαρτυρίες των πολιτών. Η οργάνωσή μας, με ανακοίνωσή της, δήλωνε ότι θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στο νέο εργολάβο ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίστηκε και μέχρι σήμερα. Συνεχίζεται δηλαδή η ίδια απαράδεκτη κατάσταση, που δίνει όπλα σε όσους δεν βλέπουν με καλό μάτι το πρόγραμμα, αποθαρρύνει τους πολίτες και τορπιλίζει την προσπάθεια της ανακύκλωσης.

Νομίζουμε ότι αυτά τα φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν, να υπάρξουν συνέπειες για τον εργολάβο και να είναι πιο προσεκτικός ο ΦοΣΔΑ στο μέλλον.