ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυση για δολιοφθορά σε δέντρα

Είναι περίεργη η σχέση ορισμένων πολιτών με το πράσινο και τα δέντρα. Αντί να τα αγαπούν και να τα περιποιούνται κοιτάζουν πώς θα τα καταστρέψουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται την αξία τους.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας δέχθηκε, σήμερα Παρασκευή, καταγγελία πολιτών ότι στο πεζοδρόμιο των εργατικών πολυκατοικιών της Αγίας Παρασκευής, κάποια συγκεκριμένη κυρία έριξε πετρέλαιο στις ρίζες ενός πλατανιού, με σκοπό να το ξεράνει. Ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου η οποία έσπευσε να διαπιστώσει τα καταγγελλόμενα. Πράγματι στις ρίζες του δέντρου το χώμα ήταν ποτισμένο με πετρέλαιο. Ελήφθησαν δείγματα από το χώμα τα οποία δόθηκαν σε χημικό εργαστήριο για την επίσημη διαπίστωση της παρανομίας. Η μυρουδιά όμως του πετρελαίου ήταν τόσο έντονη στο χώμα, ώστε και χωρίς εξέταση ήταν πασιφανής η παρανομία. Αξίζουν συγχαρητήρια στους πολίτες που κατήγγειλαν το περιστατικό αυτό γιατί μόνο με τέτοια στάση μπορεί να προστατευτεί το κοινό καλό, στην προκειμένη περίπτωση το πράσινο, από τους καταστροφείς του.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Χρ. Τσαμπρινός δήλωσε ότι για το θέμα αυτό θα επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο και θα κατατεθεί μήνυση.