ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Βόλου

 

Απέρχεται η χειρότερη Δημοτική Αρχή που είχε ποτέ η πόλη του Βόλου. Η απαξίωση στα μάτια των πολιτών είναι πλήρης. Με μια λέξη: αθλιότης.

Οι πισίνες του ΕΑΚ είναι κλειστές. Οι δρόμοι, ακόμα και οι κεντρικοί, θυμίζουν βομβαρδισμένη πόλη. Τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από τα κάθε είδους καταστήματα, εμποδίζοντας την ελεύθερη διέλευση των πολιτών. Σε πολλές περιπτώσεις η κατάληψη συνοδεύεται από πλαστικές περιφράξεις, που ταιριάζουν βέβαια πλήρως με την αισθητική της Δημοτικής Αρχής. Το παράνομο παρκάρισμα οργιάζει, ακόμα και στις ράμπες. Οι ποδηλατόδρομοι κατασκευάστηκαν λανθασμένα και είναι αποκλεισμένοι από αυτοκίνητα και κάδους.

Η καθαριότητα της πόλης είναι ανεπαρκέστατη. Εκτός από τα σκουπίδια στους δρόμους, για τα οποία όμως ευθύνονται και οι πολίτες, οι κάδοι, κυρίως στις συνοικίες, δεν αδειάζουν κανονικά. Οι κάδοι ανακύκλωσης, συνήθως ξεχειλίζουν, απαξιώνοντας την ιδέα της ανακύκλωσης.

Η συντήρηση των πλατειών της πόλης είναι ανύπαρκτη. Ούτε το πράσινο είναι φροντισμένο ούτε η καθαριότητα είναι ικανοποιητική, με ευθύνη βέβαια και των πολιτών και κυρίως των νέων. Οι παιδικές χαρές δε φροντίζονται. Κούνιες και τσουλήθρες δεν συντηρούνται, ούτε αντικαθίστανται συστηματικά τα φθαρμένα στοιχεία.

Ο φωτισμός σε πολλά σημεία της πόλης είναι ανεπαρκής.

Η καθυστέρηση του Περιφερειακού δε φαίνεται να απασχολεί τη Δημοτική Αρχή.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια καθημερινή πραγματικότητα για το Πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και η Δημοτική Αρχή απλώς παρακολουθεί, αν παρακολουθεί, την κατάσταση.

Αλλά και το νερό που πίνουν οι πολίτες τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι απαράδεκτο.

Και με όλα αυτά οι Μεσογειακοί μας έλειπαν…

Αντίο σας, δε θα μας λείψετε…