ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

18-05-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΑΤΑ

Στις 5 Μαΐου 2010 επρόκειτο να εκδικαστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και πολιτών κατά της επένδυσης στο νησί Αλατάς του Παγασητικού. Η συζήτηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα της ίδιας της εταιρείας. Έτσι λοιπόν φαίνεται καθαρά ότι αιτία της καθυστέρησης δεν είναι οι εισηγητές ή οι προσφεύγοντες, αλλά τώρα η ίδια η εταιρεία.

Στην προεισήγησή της η εισηγήτρια της υπόθεσης κάνει δεκτές όλες τις θέσεις της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας.

Η επενδυτική εταιρεία επιμένει να φορτώσει το άτυχο νησάκι του Αλατά με κτήρια που θα φιλοξενούν 1.000 άτομα, με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον του νησιού αλλά και της γύρω περιοχής. Μια τέτοια μονάδα θα ξέφευγε κατά πολύ από τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής.

Με το πρόσχημα κατασκευής ξενοδοχειακών μονάδων, οι επενδυτικές εταιρείες προωθούν την κατασκευή κατοικιών προς πώληση, που θα αποτελέσουν πλήγμα για τις περιοχές που προορίζεται να εγκατασταθούν. Όπως έχουν εξελιχθεί τα οικονομικά πράγματα στη χώρα μας, το μόνο πλέον που μας έχει απομείνει είναι το περιβάλλον, το οποίο οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε με ήπιο τρόπο και με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητά του. Είναι προτιμότερο η ανάπτυξη να γίνεται όπως στο παρελθόν στο Πήλιο, όπου πολλοί και μάλιστα ντόπιοι, επωφελούνται από τον τουρισμό, παρά με τις μεγάλες μονάδες που λίγα προσφέρουν στην οικονομία της περιοχής.