Προς το Διευθυντή της εφημερίδας «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ» κ. Αθ. Σαμαρά

Κοιν. 1) Εκδότη κ. Β. Δανό

2) Αρχισυντάκτη κ. Κ. Τσαμπάζη

 

Κε Διευθυντά,

 

Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Τρίτη 18 Μαΐου 2010 δημοσιεύτηκε άρθρο του συντάκτη σας κ. Στ. Δημόπουλου με τίτλο: «Και νέα αναβολή της υπόθεσης Αλατά στο ΣτΕ». Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι στις 5 Μαΐου 2010 το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέβαλε την εκδίκαση της υποθέσεως του Αλατά για τις 6 Οκτωβρίου 2010. Και συμπληρώνει: «Η νέα αναβολή προκάλεσε πάλι τις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών, καθώς ταλαιπωρούνται με το ζήτημα πάνω από 12 χρόνια…». Στη συνέχεια παραθέτει τις απόψεις του Προέδρου των Τρικέρων κ. Φουρτούνα, οι οποίες είναι και απόψεις της επενδύτριας εταιρείας και τις οποίες δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε, εξάλλου με το θέμα ακριβώς αυτό θα ασχοληθεί το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Εκείνο όμως που θέλουμε να σημειώσουμε είναι το εξής:

Πώς είναι δυνατόν η αναβολή να προκαλέσει «…τις έντονες αντιδράσεις των επενδυτών…» όταν ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!!

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο συντάκτης σας έπεσε θύμα πλάνης ή παραπληροφόρησης και αυτό θα το είχε αποφύγει αν είχε διασταυρώσει την πληροφορία με την οργάνωσή μας, η οποία έχει προσυπογράψει την  προσφυγή στο ΣτΕ.

Για την ορθή πληροφόρηση των αναγνωστών σας, την ίδια μέρα, εκδώσαμε δελτίο τύπου, όπου αναφέραμε, μεταξύ άλλων, ότι την αναβολή, αυτή τη φορά, τη ζήτησαν οι επενδυτές. Δυστυχώς το δελτίο τύπου δεν δημοσιεύτηκε την επαύριο Τετάρτη στην έγκριτη εφημερίδα σας.

Αντ΄ αυτού δημοσιεύτηκε νέο άρθρο, του ίδιου συντάκτη σας με τίτλο «Στρίβειν δια του… Αλατά». Και στο άρθρο αυτό αποσιωπάται επίσης το γεγονός ότι, την αναβολή ζήτησε η ίδια η εταιρεία και τώρα πλέον δε συγχωρείται καμία πλάνη. Δε θέλουμε να σχολιάσουμε τις απόψεις του συντάκτη σας για το αν και ποιοί και πότε λαδώνουν για να προχωρήσουν οι επενδύσεις, γιατί αυτά είναι περίπου ζητήματα κρεβατοκάμαρας. Κανένας όμως δεν ευθύνεται για το ότι οι μελέτες κλπ. κόστισαν στην εταιρεία 3 εκατομμύρια ΕΥΡΩ(!!!), παρά μόνο οι ίδιοι οι επενδυτές οι οποίοι πήραν ένα επιχειρηματικό ρίσκο γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις.

Επειδή όμως στο πρώτο άρθρο του συντάκτη σας αναφέρεται ότι η επένδυση «θα απασχολεί 400 εργαζόμενους»(!!!) και είναι γνωστό ότι αυτό το «επιχείρημα» χρησιμοποιείται μόνιμα και ανέξοδα από όσους υποστηρίζουν, ακόμα και καταστροφικές για το περιβάλλον επενδύσεις, ποντάροντας στην ευαισθησία των πολιτών και στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, παρακαλούμε να μας εξηγήσει απολύτως αναλυτικά πού θα απασχοληθούν 400 εργαζόμενοι σε μια «ξενοδοχειακή μονάδα» (εμείς πιστεύουμε ότι πρόκειται για real estate) 900 (κατά το συντάκτη σας) κλινών. Θυμίζουμε ότι και για τις δεξαμενές καυσίμων στο τσιγκέλι Αλμυρού έλεγαν ότι θα δουλέψουν 50 άτομα και δουλεύουν μόνο 5!!!

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της επιστολής μας