Βόλος  09/07/2009                                                         περ.35p/06/1287π

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βόλος ήταν κάποτε ποδηλατούπολη. Η επέλαση του αυτοκινήτου και η επέκταση της πόλης ήταν καταστροφική για την κυκλοφορία του ποδηλάτου. Οι δρόμοι έγιναν ανασφαλείς και οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους, εγκατέλειψαν το ποδήλατο.

Πάγιο αίτημα των πολιτών και πολλών φορέων, ήταν η κατασκευή ποδηλατοδρόμων με τους οποίους η κυκλοφορία των ποδηλατιστών θα ήταν πλέον ασφαλής.

Με μεγάλη μας χαρά δεχθήκαμε το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Είναι σαφές ότι λόγω της επείγουσας ανάγκης υλοποίησης του έργου, μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες, δεν υπήρξε χρόνος για επαρκή διαβούλευση και διόρθωση των τυχόν αστοχιών της μελέτης.

Το γεγονός αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υπόθεση της κατασκευής των ποδηλατοδρόμων και χαιρόμαστε που ακούμε, ακόμα και από αυτούς που αντιδρούν, ότι θέλουν τους ποδηλατόδρομους.

Η Περιβαλλοντική  Πρωτοβουλία Μαγνησίας πιστεύει ότι οι ποδηλατόδρομοι πρέπει να ολοκληρωθούν, έστω με κάποιες προσαρμογές που μπορούν να γίνουν. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ο Βόλος να συνεχίσει   να ζει με τη «δικτατορία του αυτοκινήτου».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 

 

 

Αγγελική Ιωαννίτη                                              Κώστας Βολιώτης