Στο σκαμνί 14 του Δήμου Ζαχάρως

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Πατρών παραπέμπονται να δικαστούν, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, σύμφωνα με το 68/2010 πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, δεκατέσσερα συνολικά άτομα, για πρωτοφανή παράμετρο παραβατικότητας στον «αμαρτωλό» Δήμο Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα παραπέμπονται: ο εκτελών χρέη δημάρχου στον «αμαρτωλό» Δήμο της Ζαχάρως Δημήτριος Χρονόπουλος, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, ο ευρισκόμενος σε αργία λόγω της παραβατικότητάς του πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδωνας και ο πρώην γενικός διευθυντής της περιφέρειας Νικόλαος Τσώλης.

Παράνομη καθαίρεση

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για την παράνομη καθαίρεση, από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, του Αριστείδη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου και διαφώνησε για τη διέλευση της Ιονίας Οδού μέσα από το οικοσύστημα του Καϊάφα και για άλλα ζητήματα διαφάνειας.

Την καθαίρεση του κ. Αβραμόπουλου έκριναν παράνομη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (γνωμοδότηση 445/ 2007), η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 253/2008) και το ΣτΕ με την 3275/2009 οριστική του απόφαση. Παρ’ όλα αυτά, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα για να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.

Μ. ΝΟΔ.

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010