Στο Γουαντάναμο

Κρατείται ακόμη ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου!

13/11/2010  10:05

Ο Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, θα συνεχίσει κατά τα φαινόμενα να παραμένει στις φυλακές χωρίς δίκη για το προσεχές μέλλον, τονίζει σε δημοσίευμα της, σήμερα Σάββατο, η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ.

Επικαλούμενη πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, που όμως δεν θέλησαν να κατονομασθούν, η εφημερίδα τονίζει πως η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να προσάγει τον Μοχάμεντ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, εξαιτίας της αντίδρασης που συνάντησε από τα μέλη του Κογκρέσου και την κοινή γνώμη στη Νέα Υόρκη.

Η λύση του στρατοδικείου στο Γουαντάναμο δεν αντιμετωπίζεται πλέον, διότι ο πρόεδρος συμμερίζεται τη γνώμη των πιο προοδευτικών στοιχείων μέσα στην κυβέρνησή του, που αντιτίθενται στη διαδικασία αυτή, προσθέτει η Ποστ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δίκη πρόκειται να γίνει κάποια στιγμή πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές και απαιτεί ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα.

Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα για τον τόπο και τον τύπο του δικαστηρίου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι πέντε ύποπτοι, που κατηγορούνται για την οργάνωση των επιθέσεων στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, είναι «κοντά», έχει τονίσει από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ την περασμένη Τετάρτη.

Ο Μοχάμεντ και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι κρατούνται προς το παρόν στις στρατιωτικές φυλακές της βάσης Γουαντάναμο.