ΚΕΜΕΒΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 πραγματοποιείται οικολογική ποδηλατοπορεία-γύρος της Λίμνης Κάρλας για την σωτηρία της. Συνδιοργανωτές είναι το Κέντρο για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λίμνης Βοιβηίδας – Κάρλας (ΚΕΜΕΒΟ) και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ενώ έχει ζητηθεί και η συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Σκοπός είναι να έρθει σε επαφή το κοινό της Μαγνησίας με το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της Λίμνης Κάρλας.

Κλικ για προβολή

Οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν την περίμετρο της λίμνης. Η διαδρομή είναι εύκολη και επίπεδη, σε δρόμους χωρίς κίνηση, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές ανάλογα με τις δυνατότητες και δυνάμεις του καθενός. Για τους συμμετέχοντες από την περιοχή του Βόλου το σημείο συνάντησης είναι το Δημαρχείο Βόλου στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, με τα ποδήλατά τους για μεταφορά των ποδηλάτων με φορτηγό και των ποδηλατών με λεωφορείο. Θα ξεκινήσουμε από το νότιο άκρο της λίμνης, όπου θα γίνει η πρώτη ενημέρωση και παρατήρηση της λίμνης και των πουλιών. Από εκεί υπάρχουν δύο επιλογές (δείτε και το σχεδιάγραμμα):

  • όσοι θέλουν μεγαλύτερη διαδρομή θα στραφούν δυτικά και θα κάνουν τον γύρο της λίμνης από τη βόρεια πλευρά (25 χιλιόμετρα),
  • όσοι θέλουν μικρότερη διαδρομή θα στραφούν ανατολικά προς Κανάλια, στον ασφαλτόδρομο και μετά στο ανατολικό φράγμα (12 χιλιόμετρα).

Όλοι θα καταλήξουμε στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας στα Κανάλια, όπου θα γίνει ενημερωτική παρουσίαση. Τα ποδήλατα θα μεταφερθούν πάλι με το φορτηγό από τα Κανάλια στο Βόλο μετά το τέλος της εκδήλωσης. Φυσικά μπορείτε να μετακινηθείτε και ανεξάρτητα.

Πάρτε την οικογένειά σας και τα ποδήλατά σας και ελάτε να απολαύσετε μια υπέροχη διαδρομή στην Κάρλα και το περιβάλλον της. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη βιωματική εμπειρία, ώστε να γνωρίσουμε αυτό το στολίδι του τόπου μας, τη Λίμνη Κάρλα, για να συμβάλουμε όλοι μας στην προστασία και στην ανάδειξή της. Με την ποδηλατοπορεία μας να πούμε όχι στη ρύπανση και υποβάθμιση της λίμνης.

Πρόσφατες εικόνες από την Κάρλα μπορείτε να δείτε εδώ.

Ιστότοποι
Κέντρο για τη Μελέτη και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λίμνης Βοιβηίδας – Κάρλας (ΚΕΜΕΒΟ) – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΛΑΣ
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας

• Την αναλυτική διαδρομή μπορείτε να τη δείτε εδώ.
• Σχεδιάγραμμα της διαδρομής εδώ.

• Επίσης μπορείτε να ανοίξετε τη διαδρομή στο Google Earth πατώντας εδώ (π.χ. με αναπαραγωγή περιήγησης).
Αφίσα.
• Πληροφορίες: 6979710456