Ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χουντής για τα μεταλλαγμένα

Μία από τις προτεραιότητες του επανεκλεγμένου στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είναι η επανεκκίνηση (ει δυνατόν και από την επόμενη εβδομάδα) της διαδικασίας αδειοδότησης δύο επίμαχων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πρόκειται για την καλλιέργεια του καλαμποκιού ΜΟΝ 810 της εταιρείας Μονσάντο και της πατάτας Amflora της BASF.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, ζήτησε να συζητηθεί άμεσα το θέμα αυτό στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ομάδας Ευρωπαική Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ζητά να τεθεί το θέμα αυτό στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο να εγγραφεί στην επόμενη ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας. Στόχος των ενεργειών του Νίκου Χουντή είναι να υπάρξει δήλωση της Επιτροπής προκειμένου να αποσαφηνιστουν οι προθέσεις του κ. Μπαρόζο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Λίγες μόνον ώρες μετά την εκλογή του Κολλεγίου των Επιτρόπων, ο Πρόεδρος Μπαρόζο έσπευσε να δείξει τις πραγματικές του προτεραιότητες αψηφώντας τη συντριπτική πλειοψηφία της ευρωπαικής κοινής γνώμης που είναι αντίθετη και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των μεταλλαγμένων στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον και στις υπόλοιπες καλλιέργειες. Προφανώς πίσω από μια ενδεχόμενη έγκριση κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα».