ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση συμπαράστασης του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου

ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Κατατέθηκαν 170.000 υπογραφές κατά των πυρηνικών σχεδίων της Τουρκίας

Μεγάλη αντιπυρηνική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές μπροστά στο Τουρκικό Κοινοβούλιο στην  Άγκυρα με πρωτοβουλία Οικολογικών Οργανώσεων και Κομμάτων  με στόχο να εκφραστεί η αντίθεση στα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας.  Οι διαδηλωτές κατέθεσαν ψήφισμα  με 170.000 υπογραφές Τούρκων πολιτών που συλλέχθηκαν σε ελάχιστο διάστημα, με το οποίο ζητείται να μην προχωρήσει  η κατασκευή 4 αντιδραστήρων στο Άκκουγιου, σύμφωνα με την υπογραφείσα Ρωσο-Τουρκική Συμφωνία του περασμένου Μαΐου. Η αστυνομία συνέλαβε 58 ακτιβιστές, τους οποίους άφησε ελεύθερους αργότερα κι αφού είχαν προηγηθεί άμεσες αντιδράσεις από το Διεθνές Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighbourhood-MN3 (επισυνάπτεται ανακοίνωση στα αγγλικά), στο οποίο συμμετέχει και το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου χαιρετίζει τις αντιπυρηνικές κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται στην Τουρκία. Δηλώνει οτι θα συνεχίσει να εκφράζει με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις δυνάμεις που αντιτίθενται στα επικίνδυνα σχέδια της  Κυβέρνησης Ερντογάν να εγκαταστήσει για πρώτη φορά πυρηνικό σταθμό στα παράλια της Μεσογείου.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα με σημερινές αποφάσεις να υπονομεύει το Περιβάλλον, την Ειρήνη, την ίδια τη Ζωή για πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, όπως ακριβώς συμβαίνει με την πυρηνική ενέργεια.