Περίληψη

Διοξίνες: τι είναι

Βιολογικές επιδράσεις

Τοξικότητα

Στα τρόφιμα

Ανθεκτικότητα

Σκόπιμη χρήση

Καύση απορριμμάτων

Ο έλεγχος

Η θέση του Βόλου

Ένα συμπέρασμα...

Παραπομπές

Ένα συμπέρασμα...Ένα συμπέρασμα (ηθικής φύσεως)
Ζούμε σε μία περιοχή ευλογημένη από τη φύση. Ο Ιπποκράτης, η μέγιστη μορφή στην ιστορία τις ιατρικής επιστήμης, διδάχθηκε την ιατρική στη Θεσσαλία. Σε αυτόν τον τόπο των αρχαιότερων Ελλήνων ταξίδεψε πολλές φορές, και εδώ πέθανε σε βαθύ γήρας. Ο Γαληνός είπε για τον Ιποοκράτη, ότι "εις φως εξήνεγκε την τελείαν παρ´ Έλλησι ιατρικήν". Εδώ στη Θεσσαλία γεννήθηκε ο Ασκληπιός, ο θεός της ιατρικής. Πριν τον Όμηρο ήδη, όλοι οι θεσσαλικοί μύθοι και παραδόσεις οδηγούσαν στον Κένταυρο Χείρωνα στο Πήλιο. Αυτός, το πλέον ισχυρό σύμβολο της φυσικής δύναμης, δίδαξε ήρωες και θεούς (Αχχιλέας, Απόλλων, Διόνυσος, Ιάσων, Πάτροκλος κλπ.), όπως και τον ίδιο τον Ασκληπιό που είχε τέτοια ικανότητα ώστε ανάσταινε νεκρούς, μέχρι που τον κατακεραύνωσε ο Δίας για να μη διαταραχθεί η ισορροπία μεταξύ του άνω και του κάτω κόσμου.

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι η πρώτη συνθήκη της ανθρώπινης υγείας είναι το υγιές περιβάλλον, δηλ. πού ζούμε, τι τρώμε, τι πίνουμε, τι αναπνέουμε. Οι κάτοικοι της Μαγνησίας έχουμε την ηθική υποχρέωση να διαφυλάξουμε το περιβάλλον μας, και για να το δώσουμε στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, αλλά και από σεβασμό στην ιστορία του τόπου που μας γέννησε.

Έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον τόπο μας από αυτούς που αποδεδειγμένα δεν θα διστάσουν να μας κατακεραυνώσουν με διοξίνες και άλλα ευγενή δώρα σαν ανταμοιβή για τα κέρδη που θα αποκομίσουν ρημάζοντας την περιοχή μας.


Αυτή η πόλη πρέπει να αποφασίσει
τι θα κάνει με τη βιομηχανική ρύπανση.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υγεία μας
και για την υγεία των παιδιών μας.